Общината: Приоритет за нас е спокойствието на децата в ЦДГ №1

От Общината са категорични, че ще възстановят спокойствието на родители и деца в ЦДГ №1

Приоритет за община Димитровград е спокойствието на деца и родители, няма да позволим конфликтите да оказват влияние върху малчуганите в ЦДГ №1.

Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефката на образованието в Общината Антоанета Шаркова в отговор на разпространеното от КТ "Подкрепа" писмоза проблемите между част от персонала и временния директор в детското заведение Нина Йотова. Припомняме, че екипът на градината е на мнение, че конкурса е нагласен и той ще се спечели от Йотова.

Шаркова не отрече, че специалистите в администрацията са получили две писма за брожения в ЦДГ №1, последния от които е от родители. И на персонала и на родителите ще бъде отговорено писмено на зададените въпроси, като експертите ще предоставят своето становище от проверките, поясни Антоанета Шаркова.

Направени са и много срещи и проверки на място в ЦДГ №1, включително за пълняемостта и организацията на работата на градината от началото на годината.

Последната е била на 6 август, когато представителите на Общината са поискали да се изгладят конфликтите между персонала и ръководството на градината. Колективът на ЦДГ №1 се е нахвърлил не добронамерено върху Нина Йотова, смята още Шаркова. Според нея, на тази среща не е присъствала Костадинка Антелова от КТ "Подкрепа", но въпреки това тя я е описала в писмото от първо лице.

Шаркова е на мнение, че временният директор на ЦДГ №1 е наваксала доста от проблемите и пропуските в управлението на детското заведение от януари месец насам. Заради това, с поста в началото на годината се е разделила г-жа Чилева.

"Винаги, когато сме имали сигнали сме откликвали на тях и сме търсили конструктивен и добронамерен диалог между общинска администрация и детското заведение и персонал", заяви още Шаркова.

На 14 август предстои втория етап на конкурса за директор на ЦДГ №1 и още две градини в общината - ОДЗ №4 и ОДЗ "Лилия". Той включва тест, а всички кандидати са равнопоставени и не приемам обвинения че вземаме страна по случая, добави Шаркова.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини