Вики Бобева се бори за призово място в международно състезание

Вики Бобева /вляво/ ще представи клуба по борба от Димитровград на световното пъревнство за юноши и девойки

Пет национални състезатели от СК по борба-Димитровград ще вземат участие в Световните първенства по борба за юноши и девойки, и за кадети и кадетки.

Състезанията започват днес в столичната зала "Арена Армеец" София и ще продължат до 18 август. 18-годишната боркиня Виктория Бобева ще се състезава в категория до 72 кг. От клуба припомниа, че Вики завоюва 5-то място на континенталния шампионат тази година и сега отново е с амбиции за престижно класиране.

Междувременно стана ясно, че шампионът Микяй Наим ще пропусне Световното първенство по борба за кадети и кадетки в Сърбия от 20 до 25 август. Микяй е получил контузия в костицата на лявата ръка още в началото на подготвителния лагер, разказаха от СК по борба-Димитровград.

Травмата не е лека и се е наложило Микяй да прекрати подготовката си. Неговото място в Националния отбор ще заеме друг състезател на тукашния клуб-  15-годишният Павел Иванов. Той ще направи дебют на силното състезание, заедно с Богомил Бонев и кадетката Нели Георгиева.

Продължава и подготовката на друга от надеждите на СК по борба- Димитър Иванов, който се класира на 5-то място в Европейското първенство.

Dimitrovgrad.bgvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини