Ансамбъл "Пирин" весели димитровградчани на 2 септември

Секретарят на Общината Венета Стоименова и шефът на образованието Антоанета Шаркова представиха в детайли програмата за празника на Димитровград

Богата и разнообразна програма, в която димитровградчани не са само зрители, а участници, представиха днес от Общината за празника на града. Събитията стартират със спортни мероприятия на 22 август и приключват на 3 септември.

Навръх празника на Димитровград - 2 септември ще има празничен концерт  на ансамбъл "Пирин" и Acoustic Beatles project. Предвидено е слово на кмета Иво Димов и тържествена заря.

В деня на празника на Димитровград юбилейна изложба ще открие художникът с корени от село Крепост Христо Панев. Тя е под надслов "От соцреализма до абстракцията", а мястото е зала "Асен Краешников".

Същият ден ще бъде представен и календара на Община Димитровград, включващ картини на художници от 70-те години на миналия век.

За пръв път тази година ще има няколкодневно ателие на занаятчийски продукти, което ще бъде разположено в парк "Марица". Предвидени са и няколко културни мероприятия, свързани с проекта АТРИУМ.

Няма да бъде пропуснато и традиционното шоу на мотоклуб "Викингите" с демонстрации, обиколка и рок купон на басейн "Химик". То е насрочено за 31 август. Пак тогава ще има и празник на нимфите и Афродита на светилището край село Каснаково.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини