Кръгла маса “Научени уроци” в Асеновград

Областен информационен център - Пловдив организира утре, 19 септември, в Асеновград голяма кръгла маса, в рамките на националната кампания "Научени уроци".

Форумът започва от 11 часа в лекционната зала на градската библиотека "Паисий Хилендарски", Участие в него ще вземат ползватели на успешни проекти, които ще споделят своя ценен опит от работата си по тях.

Ще бъдат изнесени резултати от мащабното проучване, което цели да установи къде са критичните моменти и очертаните слаби места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове.

Ще бъдат предложени работещи идеи и начини за тяхното преодоляване. Всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми за включване в правилата за следващия програмен период 2014 - 2020 г.

Над 300 са бенефициентите от Пловдив и областта, които досега са споделили своите впечатления от процеса на изпълнение на проекти с европейско финансиране, в рамките на "Научени уроци". Анкетирани са представители на администрацията, бизнеса и неправителствения сектор, които реализират проекти по оперативните програми.

Националната кампания се провежда под егидата на заместник министър-председателя на България и министър на правосъдието Зинаида Златанова, съвместно с мрежата от 28 ОИЦ в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини