Гонят преподавател заради съпруга на министър

Старейшини на ГЕРБ кадрували в Техническия университет. Хоноруван асистент в катедра „Правни и хуманитарни науки“ на Стопанския факултет на Техническия университет в София остава без часове там по инициатива на преподавател, който искал от него нерегламентирани услуги през изминалата учебна година.

Чавдар Стоянов разказа пред „Преса“, че бил притискан от преподавател, свързан с ГЕРБ, да постави оценка на съпруга на бивш министър от правителството на Борисов (името му се пази в редакцията), което той категорично отказал. След две поредни явявания съответнната студентка успяла да си вземе изпита. Но започнали проблемите за Стоянов.

Неочаквано чуждестранен студент му предложил 200 евро, за да си вземе изпита. Стоянов отказал. По-късно от деловодството научил, че парите били белязани и му бил скроен капан. В университета кадруват хора от ГЕРБ-старейшини, върви мълва сред администрацията.На 1 юли т.г. Стоянов получил официално уверение, че и през 2013/2014 г. ще води лекции и упражнения до 180 часа.

На 19 септември обаче със служебна бележка му съобщили, че името му не фигурира в програмата. „Свиквам днес ректорски съвет, за да изясним как е издадена тази бележка“, обясни пред „Преса“ ректорът на Техническия университет проф. Марин Христов. Според него тепърва щяло да се решава на катедрен и на факултетен съвет разпределението на часовете, като предимство щели да получат щатните преподаватели. Това ще стане след 30 септември, когато се открива учебната година във вуза.

Проф. Христов предположи, че най-вероятно Чавдар Стоянов ще получи право да води лекции, но очаквал предложението да дойде от колегите му. „Ако има някой в университета, който си е превишил правата, ще си го отнесе. Очаквам Стоянов да подаде до мен сигнали и за другите нарушения“, каза проф. Христов.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини