Автобусът убиец от „Тракия“ не минал на преглед 5 години

Днес в съда бившият шофьор на фирмата „Ентуртранс" - Хюсеин, обясни, че за пет години работа в нея нито веднъж не минавал с автобус на годишен технически преглед. Не знаел нито къде се извършва, нито кой ги кара дотам, съобщи Нова телевизия. Скандалните показания са по делото за катастрофата на автомагистрала „Тракия", при която загинаха 9 души.


Последният му рейс с катастрофиралия автобус бил точно месец преди инцидента. Тогава по думите му машината била в изправност.

За пореден път в съда обаче не се яви основният свидетел - механикът Абдул Кадир, който е отговарял за поддръжката на автобуса.

Водачът на автобуса, който катастрофира на автомагистрала „Тракия", отново не пожела да говори с никого.

Безмълвен остана и турският гражданин Ениз Ченгел, който през 2011 година е бил собственик на вече несъществуващата транспортна фирма.

Близки на загиналите при инцидента и пострадали вече втора година се надяват на справедливост.

Днес процесът бе интересен не само за медии и роднини на пострадали, но и за европейски наблюдатели. Съдии от Германия, Холандия, Белгия и Великобритания, които са на двуседмично обучение у нас, избраха да присъстват на първото от насрочените в три последователни дни заседания на процеса.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини