Обсъждат туристически проект за извора на нимфите край Каснаково

Проекта за развитие на Извора на нимфите като туристическа дестинация ще бъде обсъждан в Димитровград

Обществено обсъждане на проекта, касаещ развитието на извора на нимфите и Афродита край Каснаково като туристическа атракция ще се проведе в Димитровград идния понеделник, 7 октомври.

В тази връзка от Общината канят желаещите да участват в обсъждането, което ще се проведе в зала "Гросето" от 17:00 часа.

Разработката е по линия на Оперативна програма "Регионално развитие" и е свързана с изграждане на туристическа пътека и велоалея от извора до манастира "Св.Богородица" в Добрич.

Освен това, тече рехабилитация на пътната отсечка, която осигурява достъп до извора на нимфите и Афродита, както и консервация на жилищна сграда от римско време, открита при разкопки до извора.

Стойността на проекта е 954 106 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 793 949 лв.

За да покрият своя финансов принос, от Общината имат намерение да теглят дългосрочен кредит по линия на фонд "Флаг" поради липса на свободни финансови средства към момента.

Кметът Иво Димов поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че ще се настоява за заем в размер на 350 000 лв., за да не се влагат собствени средства на Общината в края на календарната година. След това сумата ще бъде възстановена от управляващия орган. Предвижда се заемът да бъде погасен до септември 2014 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В рамките на проекта в момента тече реставрация и консервация на антична жилищна сграда в района на извора на нимфите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини