"Протестна мрежа" пита Пеевски как преуспя толкова много толкова млад

Вчерашното пространно писмо на Делян Пеевски, с което той възропта срещу „публичния линч, на който е подложено името му” и изтъкна, че има право да пита кой му е попречил да стане шеф на ДАНС, предизвика мигновена реакция от страна на „Протестна мрежа”. Т.нар. официоз на ДАНСwithme веднага отговори с контраписмо, в което постави редица питания към Пеевски – например дали би показал данъчните си декларации, дали би позволил проверка на декларираното спрямо фактическото състояние, дали ще разкаже какви качества му позволиха да заема редица важни постове в частния и държавния сектор и т.н.

Ето и всички въпроси, които „Протестна мрежа” задава към Делян Пеевски:

"Ако вие сте моделът на успешен бизнесмен, ще покажете ли данъчните декларации за годините на своя “успех”? Отговарят ли те на охраната, лимузините, имуществото и начина на живот, който водите? Ако да, готов ли сте да ви провери нарочна комисия за съответствие между декларираното и фактическото състояние? 

Какви качества Ви вкараха в бордовете на държавните дружества още преди да завършите висше образование? Всички български студенти и техните родители искат да знаят формулата на този успех. 

Кога ще разкажете за сделките си като заместник-министър с ресор “Управление на държавния резерв” и какво се случи с разследването по тези сделки? Готов ли сте тези разследвания да бъдат подновени? 

Кога ще отговорите на обвиненията за манипулации и купуване на гласове по време на Вашите предизборни кампании в районите с предимно ромско население? Силата на либералните идеи или формулата „кебапчета и чалга” Ви вкараха в този и предишния парламент, в който всъщност вие почти не сте присъствали? 

Ще ни разкажете ли защо и при какви условия подкрепяхте правителството на ГЕРБ, и какво Ви накара да обърнете посоката само за една седмица след падането му от власт? 

Ще ни обясните ли за връзките на контролираните от Вас и майка Ви медии с Корпоративна търговска банка, която продължава да държи огромната част от парите на държавните дружества? Вие бяхте “приятелски медии” с Цветан Василев, какво се случи? 

Смятате ли, че етичните стандарти на Вашите медии са такива, каквито би следвало да бъдат в една европейска държава, каквато е България сега? 

Ще ни обясните ли защо човекът, който казвате че Ви е предложил за председател на ДАНС – Пламен Орешарски – категорично отказва да отговори на този въпрос вече четири месеца? Каква сделка сключихте със Сергей Станишев, за да формирате това дискредитирано управление с подкрепата на “Атака”?

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини