Министър Терзиева: Догодина подхващаме отсечката Поповица - Асеновград

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева гостува днес в "Денят започва" на БНТ. Ето какво отговори тя на въпроси, свързани с окаяното състояние на пътя Поповица - Асеновград.

Водеща Ася Методиева: Жителите на Болярци, Богданица и Селци, протестират срещу лошото състояние на пътя Поповица - Асеновград, по който се стига до селата. Най-големият страх на хората е, че предстоящата зима ще ги изолира напълно от света, тъй като по думите им ремонт на този път не е правен повече от 20 г. В неделя недоволните искаха да спрат движението в тази отсечка Поповица - Асеновград. Кажете шанс за този път има ли и кога ще бъде ремонтиран? 

Министър Терзиева: Да, точно така, това е един от примерите за второкласен път и третокласен път. Значи, догодина планираме да стартираме тръжна процедура за определяне на строител за рехабилитацията на 20 км от този третокласен път Поповица - Асеновград. Прогнозната сума за строителството е 35 млн. лв. и тези пари ще дойдат от "Транзитни пътища 5" - това е споразумението с Международната инвестиционна банка.

Ася Методиева: А като говорим за споразумение, ще успеете ли да се договорите с ЕС за повече пари точно за ремонт на второкласни и третокласни пътища?

Министър Терзиева: Предвиждаме прогнозно индикативна стойност около 170 млн. евро от оперативна програма "Регионално развитие", т.е. новата оперативна програма "Региони в растеж", да договаряме с Европейската комисия точно за такива пътища.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини