МВФ сигурен във фискалната стабилност на България. Вестниците в неделя

„Монитор": МВФ сигурен във фискалната стабилност на България

Международният валутен фонд (МВФ) няма съмнения във фискалната стабилност на България независимо от планирания от кабинета външен заем, който Народното събрание вече одобри. Това стана ясно вчера от думите на ръководителя на мисията на МВФ за нашата страна Мишел Шанън. „Не виждаме риск на този етап. Разбираме, че прогнозите за размера на дефицита в бюджета са малко по-високи отпреди, но дефицитът все още спазва изискванията на българския закон и правилата на ЕС", отбеляза тя пред БНР. По думите й било добре, че източниците, от които ще се поема дългът, ще бъдат разнообразени. Шанън подчерта, че следващия месец ще бъде на посещение в България и тогава подробно ще се разисква как ще се развива бюджетът в средносрочен план, за да посрещне нуждите на България.

„Труд": "Сова Харис": 9 от 10 софиянци искат протестите да са според законовия ред

Протестите трябва да се провеждат в рамките на законово установения ред. Това смятат 9 от всеки 10 софиянци според данните на специалното социологическо проучване на Агенция „Сова Харис", изготвено по поръчка на Фейсбук групата „София без блокади".
Половината от запитаните смятат, че участието на деца в демонстрациите нарушава техните права, докато 39% са на обратното мнение, а 12% не могат да преценят.

„Стандарт": Свиват с 10% парите за чиновници

Съкращаване на бюджетните харчове за чиновници и канцеларии подготвя правителството за следващата година. "Предвиждаме с 10% свиване на разходите за бюджетна издръжка", обяви в Разград премиерът Пламен Орешарски след среща с областния управител и кметове от региона. Министър-председателят не отрече излязлата в медиите информация, че затягането на коланите ще доведе и до съкращения в администрацията. "В момента върви дискусия по бюджетната процедура и тези въпроси се обсъждат", обясни Орешарски. Без да потвърди, че ще бъдат съкратени точно 10 на сто от чиновниците. В Разград премиерът дойде със социалния министър Хасан Адемов, който е дългогодишен депутат на ДПС от региона. В делегацията беше и зам.-министърът на културата Велислава Кръстева.

„24 Часа": Има задържан на поредния протест

Протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 100 към 19.30 ч., съобщиха от пресцестъра на МВР.
Малко след този час шествието е тръгнало. Полицията продължава да осигурява сигурността, един човек е задържан за нарушение на обществения ред. Протестиращите са издигнали плакати, на един от които пише „Мафиотската държава ни унищожава". И тази вечер на протеста има хора на велосипеди, майки с деца и възрастни. Недоволните граждани скандират „оставка", „червени боклуци".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини