Грип ни поваля половин час след заразата

Български епидемиолози разкриха, че тази година ще бъдем атакувани от ужасяващ грип с бързи поражения върху човешкия организъм.

Отличителното е, че броени часове след като се заразим, ще бъдем повалени на легло от обичайните за тази болест симптоми, като висока температура, мускулни болки и обща отпадналост, съобщава pik.bg. Специалистите допълват, че тази година вирусът ще бъде по-силен от миналогодишния. Епидемиологичната мълва ще бъде най-осезаема през януари.

Най-опасното в новия щам било, че се разпространява наистина много бързо ина практика няма почти никакъв инкубационен период. При по-слаби организми засегнатият може да бъде съборен в рамките на половин час и отначало въобще да не разбере за какво става на въпрос.

Последствията обаче са тежки, защото болките в гърлото и магарешката кашлица могат да продължат със седмици, ако не се вземат своевременни мерки. Тазгодишният щам криел редица опасности и задължително трябва да отидем при личния лекар, ако ни застигне бедата.

Според специалистите самолечението по принцип крие безброй много опасности. На първо място е ненужното приемане на антибиотици, което при неправилна дозировка може да доведе до сериозни последствия върху бъбреците и черния дроб. Освен това някои от лекарствата е напълно възможно да отключат алергична реакция, а незапознатият със състава на илачите човек може да попадне точно на такова.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини