Какви сте вие във връзкaтa си?

Обичаме да мислим, че сме специални и уникални, но един поглед „отгоре" показва, че в крайна сметка правим почти едни и същи неща (или поне има и други като нас, които правят същото), а в любовен план връзките ни често влизат в определени категории.

Всяка двойка има специфики в своите отношения, ала в тях доминира винаги една линия на поведение, което веднага категоризира връзката. Някои са по-страстни, други по-прагматични, трети силно романтични, а четвърти по-приятелски и т.н.

Има ли перфектен стил на поведение в една връзка, който да гарантира, че сексът и любовта ще са доживот? Според сексоложката Трейси Кокс има плюсове и минуси във всеки стил на поведение, като някои правят по-добър любовния живот, а други сексуалния.

Страстните връзки са най-близки до идеалната, което се потвърждава от факта, че са най-краткотрайните, обяснява дамата и добавя, че „здравословните" двойки са на второ място според нейната скала. На трето място Кокс поставя „свръхангажираните" партньори, при които обаче сексуалната искра е доста слаба.

Номерът е всеки да разпознае към кой стил спада и да работи върху слабите и силните си черти, за да се окаже в щастлива и дълготрайна връзка, където любовта и страстта вървят ръка за ръка.

Отдалечените партньори

Любовта: Двамата толкова се стремят да запазят своята индивидуалност, че я бранят на всяка цена. Те се страхуват, че могат да претопят своята личност в тази на другия и в крайна сметка всеки от тях е по-загрижен за собствените си нужди и желания, отколкото за целостта на връзката.

Сексът: Да правиш секс с човек, който е част от такива отношения, е като да правиш любов с призрак. Аз съм тук, но ти къде си? Често се появяват различни извинения от този човек, да спи в другата спалня или в друго легло най-малкото. Той търси начин да запази дистанцията. Любовници от този тип са страстни и нямат проблем да разделят любовта от секса. Така че, ако не искате интимност, подобен човек ще бъде идеален за вас, колкото време искате.

Страстната двойка

Любовта: Тези двамата са лудо влюбени, като героите в романтичните комедии. Те често имат противоположни характери и харесват интензивността и експлозивността на отношенията си. Партньорите от този тип се влюбват бързо и дълбоко. Има толкова много страст в началото, че на практика тя не дава възможност реално да преценят дали си пасват и по тази причина, връзката им изгаря със скоростта на падаща звезда, бързо след старта ѝ.

Сексът: Той е бурен и фантастичен. Колкото по малко-си приличат двамата, толкова по-голяма и силна е химията помежду им.

Свръхангажираната двойка

Любовта: Тези хора се разглеждат като едно цяло. Никой не знае къде свършва единият и започва другият. Попитайте я нещо и той ще отговори вместо нея.

Сексът: Сексът се усеща почти като кръвосмешение, защото те са като брат и сестра. Основната цел в живота им е да доставят удоволствие на другия, така че няма никакво напрежение във връзката.

Ако искате спокоен живот, то такава връзка ще ви го даде. Но не очаквайте страст и експлозивен секс, тъй като всеки ще се страхува да експериментира и да променя установеното, за да не подразни партньора си.

Компаньоните

Любовта: Тази връзка прилича на „свръхангажираната“, но е малко по-здравословна. Тя е като „веднага щом те срещнах, разбрах, че ти си моята сродна душа“. Партньорите се чувстват комфортно и спокойно един с друг и си вярват безрезервно.

Сексът: Фактът, че са много близки приятели, прави секса не особено страстен и горещ. Но ако страстният секс не е приоритет, този тип партньорство може да бъде силно задоволителен.

Практичната двойка

Любовта: Без значение дали е заради парите, социалния статус, възможностите или визията, мотивът за започване на такава връзка идва от ума, а не от сърцето. Но не бързайте да ги определите като „студени“, „безсърдечни“ или „меркантилни“, защото връзката на тези двамата вероятно ще издържи доста дълго. Те нямат някакви нереалистични очаквания за огромната страст и неумираща любов и не се самозаблуждават.

Сексът: Сексуалната страст може да липсва в началото, но ако имате желание да доставите удоволствие на другия, за да запазите това, което получавате от него – може да се получи в леглото.

Здравословната двойка

Любовта: Тук има деликатен баланс в поведението на всеки от партньорите, като те запазват своята индивидуалност, но и се определят като двойка, така че са свързани. Те споделят открито един с друг за проблемите си и винаги си обещават „ще минем през това заедно“. Те не се страхуват от реалността, но се фокусират върху позитивното.

Сексът: Интимните ласки в този тип отношения са силно задоволителни, защото всеки от партньорите гледа както за собственото си, така и за удоволствието на другия.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини