Непослушни балони провалиха тайна миниакция "Оставка" в Асеновград

Забързани да се скрият от дъжда, малцина бяха тези, които обърнаха внимание този следобед на двама незнайни младежи, суетящи се около паметника на цар Иван Асен II. Единият търпеливо се опитваше да накара грозд сини балони да полети и понесе след себе си вертикално платно с надпис "Оставка!", а другият запечатваше всяка ценна секунда от акцията в камерен състав.

На опитите ни да разберем кои са, какво правят, защо го правят, имат ли да кажат нещо с акцията си, какво точно целят, момчетата смотолевиха, че всъщност не правят нищо. Освен че не правят нищо, не искали това "нищо" да бъде отразено в медиите. Всъщност точният израз, употребен от тях, бе "в чужди медии". На въпроса защо тогава го правят, като не искат да има публична разгласа, реакция не последва. Запитани ще уточнят ли какво влагат в израза "в чужди медии" и кои са "нечуждите", единият упорито заби поглед в обектива, докато другият изнервено заразмаха нагоре-надолу "непослушните" балони. Успя да ги вдигне до "Ост", но "авка"-та отказваше да тръгне след тях и мързеливо дремеше на дипли в ръцете му.

В крайна сметка не се стърпяхме и обобщихме подозренията си като констатирахме на глас, че вероятно това, което правят, е чиста постановка - с идея, цел, реализация, съответното отразяване/разгласяване в конкретни сайтове и Фейсбук, евентуално и коментари т.е. завършен и предварително изпипан цикъл от - до. Отдалечавайки се припряно, единият промърмори: "Нещо такова..."

Да ги снимаме отказаха на няколко пъти. "Ще ви снимаме тогава отдалеч", предупредихме. "Е, отдалеч си е ваша работа", отговориха и категорично ни показаха гръб.

Asenovgrad.NET

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини