Пробация и 500 лева глоба за жена от Садово, качвала клипове във vbox7

1 г. пробация и 500 лева глоба отсъди Асеновградският съд за садовка, обвинена в нарушаване на Закона за авторските права. Жената сваляла от сайт хитове на актуални звезди като Лейди Гага, Кети Пери, Бийонсе и Шон Пол и ги качвала в интернет-платформата vbox7. По време на процеса тя се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата. Подчерта обаче: "Не съм съхранявала видеоклиповете на компютъра си. Свалях ги от един сайт и ги качвах на друг."

До момента жената е била неосъждана. Безработна е и е омъжена. Според заключенията на назначена по делото експертиза, действията й трябва да се третират като "използване на обект на авторско право по друг начин" и по конкретно "чрез предоставяне на достъп до аудиовизуалните произведения по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки един от ползвателите т.е. чрез Интернет, т.е. извършеното престъпление е при форма на изпълнително деяние чрез използване на интернет-платформа http://vbox7.com, по начин който позволява неправомерен достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки един от ползвателите."

Според магистратите "престъплението е извършено от обвиняемата с пряк умисъл, тъй като е съзнавала общественоопасния му характер, предвиждала е общественоопасните последици и е искала тяхното настъпване". Имуществени вреди не са причинени.

Освен глобата, жената трябва да заплати и 200 лева, колкото струва експертиза.

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини