Избегли`13 - с футбол, фитнес и танцова, за 14-та иска камери и игрище

През 2012-та при отчета на първата си година като кмет, заедно с градоначалника Караиванов, Райчев откри обновената сграда на кметство Избегли.
 За втора поредна година Йордан Райчев се оказа единственият кмет в Асеновградско, сметнал за редно да се отчете пред избирателите си за свършеното през изминаващата година.

А ето какво е то в резюме, според представеното пред избеглийци - ремонт на детската градина, поставяне на улична маркировка и диоден знак STOP, направа на поливна система за парка, ремонт на ритуалната зала и на пенсионерския клуб, 70 засети дръвчета, почистени нерегламентирани сметища, премахната растителност, запушваща някои улици. Всичко това съвместно с доброволци сред местните. За отбелязване са и новосъздадените футболен клуб и детски танцов състав.

Райчев не пропусна да благодари на своите съселяни за труда и желанието, с които са се включили. Изключителна заслуга се оказа, че имат и младежите от селото - благодарение на тях в читалището вече функционира фитнес зала. Предстои допълването й с нови силови уреди.

Присъстващите дадоха висока оценка за работата на своя кмет, но не пропуснаха да отбележат, че очакват да се направи още. Сред предложенията им, върху които кметът ще мисли през 2014-та, са поставянето на охранителни камери като превантивна мярка срещу кражби и вандализъм, и волейболно игрище. Самият Райчев пък пое ангажимент за ремонт на улици, подмяна на част от дограмата в читалището, ремонт на съвещателната зала и външно измазване на детската градина.

Кметът на Асеновград Емил Караиванов, който също присъства на общоселското събрание, обеща финансиране за изброените предложения, както и чакълиране на гробищните алеи, ремонт на съблекалнята на футболния тим и повече лампи за улично осветление.

К.Нешева
 
Обновената детска градина в селото.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини