Дългове заради хазарт мъчели семейството на Бойка, открита мъртва и с овързани крака във водоем

Кооперацията, където е живяло почерненото семейство, преди да се наложи да продаде жилището. Бойка бе погребена днес в 13 часа.
 
 

Досъдебно производство за склоняване към самоубийство (чл. 127 от НК) е образувано по случая с намереното във вторник в изравнителя на ВЕЦ "Асеница" женско тяло с овързани с тиксо крака.

Погребението на 47-годишната Бойка Димитрова бе този следобед. До момента официална информация по случая няма. Според съседи обаче семейството е имало пролеми заради големи дългове. Твърдят, че са били запалени по залагания - Бойка и съпругът й. Един от двамата им сина работи в Англия, издържал се сам. Определят го като кротко и добро момче. По-големият, който е на 27 г., е в Асеновград. Твърдят, че и той имал страст към хазарта. Преди време семейството е живяло в голям апартамент с мансарда на ул. "Христо Ботев" (Тополовския път), но се наложило да го продадат. Първо мансардата, след 2-3 г. и самото жилище. "Всички знаят, че беше заради дългове, но не разбирахме как жилищно осигурени, работят и двамата, са натрупали тези дългове", потъват в размисли опечалени познати на фамилията.

Бойка и съпругът й Камен работят в КЦМ. Тя е работила и в бинго, в Тополово. "Това го разбрахме случайно, когато претърпя катастрофа. Тогава научихме", разказват други съседи. По думите им след като продало апартамента и мансардата, семейството излязло на квартира. Свекървата живее в същата кооперация, където са продадените жилища, но на друг етаж. От нейния дом днес тръгна погребението.

В деня на трагедията мъжът на Бойка я търсил по телефона преди обед, но тя не отговаряла. Тогава отишъл за риба. Научил потресаващата новина от полицията, която дошла в дома им. "Убиха ми детето", приплакала пред нейни близки майката на Бойка, която е детска учителка. Според присъстващи на изпращането на заминалата си без време от този свят асеновграданка обаче е трудно за вярване тя сама да е сложила край на живота си. "Видяхме синини на врата", твърдят едни. Други от уста на уста предават, че чантата на Бойка не била открита, единствено картата й от КЦМ. Трети изхождат от заключението, че самоубийство не би могло да реши финансовите проблеми на семейството, предвид че дълговете се наследяват, а кредиторите гонят до дупка. "Може би точно тук е разковничето да се разбере на кого точно дължи пари и какви суми", разсъждават те.

Малкият син Христо не успя да пристигне от Англия за погребението.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини