В САЩ се готвят за - 50 градуса, има поне 11 загинали от студовете

Жителите на щатите от Средния Запад и региона на Ню Ингланд в североизточната част на САЩ се готвят за най-тежките през последните две десетилетия студове.

Както съобщиха в събота от Националната метеорологична служба, заради студения фронт с арктически ветрове през нощта термометърът в някои райони може да падне до минус 50 градуса по Целзий.

Най-ниските температури се очакват в щатите Северна Дакота, Уискънсин, Айова и Минесота. Губернаторът на Минесота Марк Дейтън взе решение да затвори училищата в понеделник. Заради студа учениците в щата ще пропуснат заниманията си за първи път от 17 години насам. Според прогнозата, през нощта термометърът може да падне до минус 45 градуса.

В Чикаго, щата Илинойс, се очакват студове до минус 24 градуса. Според експерти, такова студено време в града не е имало от 1994 година.

До минус 25 градуса ще паднат нощните температури в Мейн и до 23 градуса под нулата – в Кънектикът.

Най-малко 11 са загиналите в снеговете и студовете в САЩ, докарани от бурята Херкулес, предадоха световните агенции. 9 от жертвите са загинали при пътни инциденти, предизвикани от слаба видимост, а една жена е умряла от замръзване в колата си.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини