Нова серия от телефонни измами в Пловдив и Асеновград

Четири сигнала за телефонни измами са регистрирани вчера в полицията. В РУП - Асеновград се оплакали две жителки на града, на 60 години и на 78 години. Според първоначалната информация същия ден между 11.30 часа и 14 часа потърпевшите са станали жертви на познатата измамна схема с искане на пари за спешна операция на претърпял катастрофа родственик. По-младата асеновградчанка предала 5000 лева на непознат мъж, пристигнал пред дома й. По същия начин с 5900 лева се разделила и 78-годишната й съгражданка.
Подобен измамен сценарий бил приложен и на 94-годишен пенсионер от Пловдив, който в понеделник дал 800 лева на непозната жена, явила се пред жилищната му кооперация на ул. "П. Р. Славейков".
Междувременно друг пловдивчанин, на 33 години, получил телефонно обаждане вчера около 13 часа от мнима служителка на телекомуникационен оператор. Тя обяснила на мъжа, че от томбола е спечелил 500 лева, плазмен телевизор и мобилен телефон с две СИМ-карти с безплатни двугодишни разговори. За активиране на наградата трябвало да се платят ваучери за 60 лева. Малко след като изпълнил поставеното условие, пловдивчанинът разбрал, че е бил измамен и сигнализирал във Второ РУП.

Източник: Пресцентър МВР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини