Турски политици се сбиха по време на дебат в парламентарна комисия

Турски политици си размениха удари и се замеряха с бутилки вода по време на дебат във връзка с правителствен контрол върху назначаването на съдии и прокурори, докато се разширява корупционният скандал по-високите етажи на властта в страната, съобщи Ройтерс.

Турски депутат се качи на масата за дебати и започна да рита свои колеги, докато други се бореха и си разменяха удари с папки с документи, с пластмасови бутилки за вода и дори един iPad полетя във въздуха, съобщи свидетел за Ройтерс.

Комисията по правосъдните въпроси към турския парламент се беше събрала да обсъжда законопроект на управляващата Партия на справедливостта и развитието на премиера Реджеп Ердоган за повече контрол на правителството върху съдебната система.

Сблъсъците са възникнали по време на дебата в комисията.

Свидетели поясниха, че боят е възникнал, след като представител на правосъден съюз пристигнал на заседанието с петиция, че законопроектът е антиконституционен, но искането му било пренебрегнато и не било включено в дневния ред.

През декември 2013 г. се разрази корупционен скандал в страната, който е свързан с обществени поръчки и финансови злоупотреби, които въвличат хора, близки до Ердоган. Полицията и прокуратурата започнаха разследване, но правителството отговори с голяма чистка в полицията и правителството.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини