Български биосладолед и чубрица станаха хит в Берлин

79-ото издание на най-голямото и престижно изложение за селско стопанство и храни "Зелена седмица" в Берлин
International Green Week

Български биосладолед, чубрица и шарена сол предизвикаха голям интерес сред посетителите на откритото днес изложение за храни "Зелена седмица" в Берлин.

65 национални щанда участват в 79-ото издание на най-голямото и престижно изложение за селско стопанство и храни "Зелена седмица" в Берлин.

България представя 15 производители на вино, месни, млечни продукти, мед, сокове и подправки.

Изключителен интерес сред немските потребители предизвика биосладоледът, който за първи път представяме на панаира

Още преди официалното откриване около българския щанд се изви опашка от клиенти, които опитваха и си купуваха сладолед, приготвен от истинско прясно мляко без никакви консерванти и стабилизатори.

Сред другите продукти, предизвикали интереса на претенциозния немски потребител, са чубрицата и шарената сол.

С голям интерес традиционно се ползват и козметичните продукти на розова основа, вината, месните и млечни продукти.

Ресторант предлага на място български специалитети.

Първи сред гостите на щанда бяха кметът на Берлин Клаус Воверайт и  министърът на земеделието и прехраната на Германия д-р Ханс-Петер  Фридрих, посрещнати по традиция с хляб и сол.

Германският министър и българският му колега Димитър Греков вдигнаха наздравица с българско вино, а Фридрих каза, че след това, което е видял на щанда, вероятно скоро ще поиска да посети България.

Тази година страната ни е с напълно обновен щанд, разположен на централно място с площ от 96 кв. метра, максимално отворен от всички страни и с възможност за контакт с потребителите.

Организаторите от Берлин очакват изложението да привлече над 400 000 посетители и над 4 800 представители на медии от 70 страни.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини