Мъжкият пол е на изчезване

През последната половина на миналият век учените забелязали, че нещо странно се случва със сексуалното здраве на мъжете. Все по често ставали аномалии в спермата и случаите на стерилност започнали да се увеличават.

По последни данни, през изминалите 50 години количеството на сперма, която могат да имат мъжете е намаляло наполовина, а заболяванията като рак на тестисите са се удвоили.

Защо?

Учените смятат, че причината се крие в някои химически продукти. Те оказват влияние върху мъжката хормонална система и повреждат основните елементи, необходими за нормалното сексуално развитие. Проблема са състои в това, че сега тези химически продукти се намират навсякъде около нас. Някои от тези често срещани вещества причиняват дълбоки и трайни вреди на децата и подрастващите. Младежите също са подложени на опасността количеството на сперматозоидите при тях да намалее драстично през бъдещите десетилетия. Средностатистическият съвременен мъж има двойно по-малко сперматозоиди, отколкото е имал баща му на неговата възраст, като само 85 % от тези сперматозоиди са нормални.

Половият хормон – тестостерон е един химичен агент, който е от решаващо значение за половото развитие при мъжа. Някои химически синтетични продукти могат да променят или блокират функциите на тестостерона в тялото, като увредят трайно половото развитие при момчетата. Тези промени във функциите на човешкото тяло ще бъдат най-голямото следствие от химическата революция на ХХ век.

Най-заплашени от тези продукти са децата и бебетата, както и тези, който все още не са родени. Защото ефекта е постоянен. И защото човешкият зародиш има съвсем малко защити против тези токсични продукти. Това е момента, в който всички клетки започват да се делят те се оформят в органи. Този процес започва от шестата седмица на бременността и дори по-рано. До скоро учените смятаха, че плацентата защитава плодът от токсините. Но майчината утроба не предлага такава защита. Плодът е изложен на всичко, което може да засегне майката.

Източник: http://svetovnizagadki.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини