МВР изпраща в пенсия 1 000 полицаи?

Ръководството на МВР готви масово пенсиониране на редови полицаи в цялата страна. От системата на вътрешното ведомство ще бъдат освободени около 1 000 служители с голям професионален опит – по 35 души от областна полицейска дирекция. Това съобщи в Плевен зам. председателят на Синдикален алианс „Сигурност” в МВР Галентин Грозев, цитиран от сайта http://bgsever.info/news/.

Информацията за готвеното пенсиониране на полицаи събрала в събота вечер на извънредно заседание в града членовете на Управителния съвет на синдиката. Според тях, замисленото намаление на личния състав ще доведе до претоварване на останалите полицаи и невъзможност за изпълнение на целите на министерството. То ще попречи на охраната на границата, на охраната на протестите и на опазването на реда при предстоящите избори за евродепутати, смятат синдикалистите.

„Не е ясно кое наложи да се намалява съставът на редовите полицаи и дали изобщо има такова решение. Всичко се прави конспиративно. Търсим диалог с ръководството на МВР, но получаваме противоречива информация. Не разбираме защо това се прави без участието на синдикатите” – твърди Грозев. На заседанието си Управителният съвет на синдикалния алианс е решил да поиска официално становище от ръководството на МВР, което да потвърди или опровергае информацията за масови пенсионирания. Ако това не стане, синдикатът смята да предприеме спешни, ефективни и активни действия за защита на интересите на неговите членове, които ще бъдат засегнати. 

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини