Скандал в БСП. Кадиев: Няма поука слад Пеевски

Скандал избухна в БСП около избора на двама нови членове в КФН. Депутатът Георги Кадиев остро разкритикува решението на част от групата си.

Днес парламентът избра Ралица Агайн и Владимир Савов за членове на Комисията за финансов надзор (КФН), на мястото на Борислав Богоев и Антония Гинева, чиито мандати изтекоха още през 2013 г. Предложението е било внесено вчера от шефа на КФН Стоян Мавродиев.

Днес то бе гласувано от 128 депутати "за", 9 - "против", а 7 се въздържаха. Решаващи този път се оказаха 67 гласа от ГЕРБ.

Депутатът от левицата Георги Кадиев написа във Фейсбук  "как ГЕРБ избра новите зам.-председатели на КФН":
- Регистрирани народни представители: 156

- Необходим брой гласували "за": 79 - ГЕРБ: 67 за, 0 против, 0 въздържали се - БСП: 30 за, 5 против, 6 въздържали се - ДПС: 29 за, 0 против, 1 въздържал се "Атака": 2 за, 4 против, 0 въздържали се

Кадиев заяви аргументите си защо не е подкрепил избора и защо е призовал колегите си от БСП да не подкрепят извънредната точка:

- вчера имаше извънредно заседание на парламентарната група на БСП и никой дума не обели за извънредна точка. Като че ли не сме извадили никакви изводи от случая "Пеевски";

- нямаме приет отчет на КФН за 2012, което всъщност е оценка за работата на комисията и съответните ресори - макар че мандатът е изтекъл през юни 2013, от вчера до днес нито някой е умрял в КФН, нито има трета световна война, за да се претупва;

- избираме нов зам.-председател с ресор застраховане, в който активите на компаниите са 5 млрд. лева. Такава промяна се прави с дълга и обстойна аргументация, не за 5 минути;

- отстраняваме хора с 15-годишен стаж в КФН, преди дори да сме ги чули и обсъдили проблемите на комисията, която е раздирана от вътрешни конфликти. Всъщност единият от отстранените е от тези, поискали оставка на председателя на КФН.

Интересен факт е, че Стоян Мавродиев и Ралица Агайн бяха видени да излизат от сградата на НДК, където се помещава ГЕРБ, малко след гласуването, съобщава в. "Сега".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини