Компания разработва нов интернет

Компанията Bitcloud обяви, че „иска да замени You Tube, Dropbox, Facebook, Spotify, ISP и други подобни с децентрализирани приложения”, пише Wired. Това беше смело изявление от страна на Bitcloud, която се надява да децентрализира съществуващия интернет, като създаде нова мрежа, която да го замести, коментира онлайн изданието, цитирано от Фокус.
Засега Bitcloud предлага само идея, но тя вече е предизвикала интереса на редица привърженици на криптовалутата. Компанията предлага анонимен интернет, подобен на Tor, базиран на мрежа от компютри, които пренасят криптирани данни. За разлика от Tor, тези компютри ще използват целия входящ трафик за генериране на cloudcoin - дигиталната валута на Bitcloud. Това ще мотивира хората, които използват анонимната мрежа, да се включват в инфраструктурата й, тъй като повече устройства ще означават освен по-бърз интернет, и припечелване на виртуален капитал.
Подобна технология вече се използва от Twister, но платформата се ограничава само до микроблогове. Докато Twister функционира вече от седем месеца и негов оператор е утвърден разразботчик, то Bitcloud е по-скоро версия на PayFile, посочва пред Wired софтуерният специалист Амир Тааки. Според него идеята е част от една по-голяма инициатива, която заслужава внимание и която може да има много голямо влияние в близкото бъдеще.

Източник: manager.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини