Би Би Си: Къде са българските и румънските имигранти?

Би Би Си излъчи репортаж по повод опасенията във Великобритания от наплив на българи и румънци. Британският парламент не прие ограничаване на имиграцията.

Обобщавайки резултатите от проучването в репортажа, медиата пита недвусмислено: "Къде са всичките румънски и български имигранти?" 

Би Би Си отбелязва, че се очаква официалните данни за новите имигранти от България и Румъния във Великобритания да бъдат публикувани през май, но че някои британски райони са съобщили до момента за много малък брой новопристигнали.

В репортажа от Питърбъро - най-бързо нарастващия британски град, в който наскоро са се заселили имигранти, репортер на британската обществена телевизия на практика не открива новопристигнали българи и румънци, предаде БНР.

Британският парламент междувременно прие нови поправки в Закона за имиграцията, предаде БНР. Те задължават банките, както и тези, които дават квартири под наем, да проверяват дали даден чужденец пребивава законно на Острова.

Временните имигранти, като студентите например, ще трябва да плащат и по 200 лири, за да ползват общественото здравеопазване.

Ще бъде отнемано британското гражданство на чужденци, заподозрени в тероризъм.

Чуждестранни престъпници ще могат да бъдат депортирани от Великобритания и още преди да имат възможност да обжалват своите присъди.

Близо сто депутати от управляващата Консервативна партия на премиера Дейвид Камерън искаха заподозрените в престъпления чужденци да нямат право да се позовават на Европейската конвенция за правата на човека. Тя предвижда те да не бъдат гонени от страната, ако имат семейство там.

Другото тяхно искане беше Лондон да наложи нови трудови ограничения за българи и румънци до началото на 2019 година. Но и двете предложения противоречат на законите на ЕС – нещо, което беше изтъкнато от Дейвид Камерън.
Премиерът обаче успя да победи недоволните си съпартийци само с гласовете на лейбъристката опозиция и депутатите от коалиционните съюзници - либералдемократите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини