Брестовчанин спечели конкурса за най-добро домашно вино, отличиха и единствената жена сред финалистите

Никола Жилов от Брестник прави най-доброто червено вино, стана ясно при обявяването на резултатите от конкурса за най-добро домашно вино, реколта 2013 г. Кметът Емил Караиванов връчи на победителя 100 лв. и 50-литрово буре. Жилов бе удостоен и с приза на публиката, както и с наградата за най-възрастен участник. От Съюза на предприемачите и от собственика на ресторант "Асеновец" Жилов получи още две 50-литрови бурета.

На второ място се класира Ангел Костадинов от Асеновград. Третото място си поделиха Тодор Данев и Николай Атанасов от Пловдив.

В категория "бели вина" най-добър производител се оказа тополовецът Георги Чорбаджиев. Той бе награден от председателя на ОбС Светозар Шуманов.

На най-младия участник в конкурса - Георги Теофилов, Ротари клуб подари 113-литрово буре.

Награда имаше и за единствената жена сред финалистите - Марияна Найденова, която бе наградена от магазин за винари "Златна бъчва".

Пет поощрителни награди бяха връчени на финалистите Йордан Найденов, Николай Георгиев, Георги Теофилов, Димитър Чешитов и Слави Котаров.

Началото на винената фиеста по традиция бе край църквата "Света Богородица Благовещение", от чиято чешма потече и бе раздавано вино. Шествието което тръгна оттам бе с крайна точка централният площад, където се лееха руйните вина на Винзавод - Асеновград, и винарските изби "Дядо Пламен" и "Златовръх".

Известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров забърка станимашка маврудова кавърма в огромен тиган, от която по-късно раздаде на стотиците празнуващи празника на виното.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини