Дават до 3100 лв. заплата за чиновник

Апетитни обяви за твърде високи заплати може да се намерят в административния регистър, в който се посочват свободните места в държавната администрация. Новото Министерство на инвестиционното планиране например търси шеф на дирекция „Привличане на финансови ресурси“, като основната му заплата може да стигне 3100 лв. В обявата все пак са посочени граници, в които тя по закон може да варира, като долната е 670 лв. Ако кандидатът получи максимума, ще взема по-висока заплата от министъра. 2965 лв. е възнаграждението на член на кабинета.

За апетитния пост в Министерството на инвестиционното планиране се изискват седем години стаж, диплома по икономика, право, администрация или управление, да има познания и опит в сферата на чуждестранните и местните инвестиции и да има разрешен достъп до класифицирана информация.За държавен експерт в пресдирекцията на същото ведомство се предлага заплата с таван от 2450 лв. В Министерството на финансите търсят главен експерт в дирекция „Държавен дълг и финансови пазари“ със заплата между 410 и 2300 лв.

В икономическото ведомство има две действащи обяви за работа за началник сектор в Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“. Началната заплата и за двете позиции е 1450 лв

Търсят се данъчни и агрономи

За шеф на областна служба на Държавен фонд „Земеделие“ стартовата заплата е 1000 лв. Има конкурси за Кърджали и Пазарджик. За началник на общинска служба „Земеделие“ обаче заплатата може да стигне до 1450 лв. Такава обява има за Русе. В МОСВ търсят началник на отдел „Обществени поръчки“ с 1135 лв. начална заплата.
В НАП са обявили конкурс за длъжността старши юрисконсулт за 1150 лв.

Областната администрация на София очаква кандидати за главен експерт с възнаграждение до 1400 лв. Няма нито едно свободно място за работа в администрациите на президента, Министерския съвет и НС. В министерствата са обявени само шест свободни позиции

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини