Извънредно: Осуетиха терористичен акт срещу Сочи 2014

Ужасна новина дойде от Турция преди минути, след като стана ясно, че е направен опит за отвличането на самолет, като крайната цел е била атака срещу Откриването на Олимпиадата в Сочи.

Един от самолетите на турска авиокомпания е трябвало да днес от Харков до Истанбул, като след излитането на самолета един от пътниците е направил опит да отвлече летателното средство и да се насочи към Сочи.

Според източници, на самолета на "Пегасъс" пътникът е заявил, че има бомба и ще се опита да осъществи нападение срещу Сочи 2014 в пика на откриването. На борда на самолета е имало 110 пътници.

В крайна сметка обаче ситуацията е била овладяна, а самолетът е бил приземен на летище в Турция, благодарение на помощта на военен самолет, срещу когото пътническият не е имал място за маневри.

По думи на министъра на транспорта на страната - Хабиб Солук, в момента се водят преговори с пътница да се предаде.

Във връзка с информациите за инцидент със самолет в Турция, със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е сформирана междуведомствена експертна група, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Първото й заседание се проведе в 20 часа днес. Целта на групата е да направи оценка на потенциалните рискове и заплахи, както и да планира и предприеме превантивни мерки.

Оценката на експертите към момента е, че не съществува непосредствена заплаха за Република България и българските граждани. Засега няма данни българи да са сред пътниците в самолета.

Източник: http://sporta.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини