Футболни фенове в Пловдив изригнаха срещу Мюфтийството

Над 1000 футболни фенове блокираха Съдебната палата в Пловдив. Там се провеждаше делото, в което Главно мюфтийство настоява за връщането на 4 общински имота.

Стотици фенове от различни футболни отбори окупираха сградата на съда, скандираха името на „България” и пяха възрожденски песни. Началото на съдебното заседание се забави с половин час по неясни причини. След неговото начало феновете блокираха булеварда пред съда – „6-ти септември”.

Някои от тях хвърляха бомбички и димки на шосето. Полицейското присъствие в района продължава да бъде засилено, като има и коли на жандармерията.

"Долу ДПС", "За България – свобода или смърт" и "Турци сте" са част от скандиранията на протестиращите футболни привърженици.

Мюсюлманското изповедание претендира за собственост върху Баня Старинна, сграда срещу Водната палата, която е била бивше училище, за паркинга пред съда в Пловдив и за турските гробища.

В съдебната зала адвокатът представи документи за собственост с дата от преди повече от 60 години.

„Това са общински имоти и е недопустимо искането на мюфтийството”, заяви пред Dnes.bg Илиан Иванов.

От сдружението на футболните фенове заявиха, че ще протестират и по време на следващото съдебно заседание, в което ще се гледа претенцията за собственост на мюфтийството върху карловската Куршум джамия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини