Бой и арести в Пловдив за карловската Куршум джамия. Вестниците в събота

24 часа: Окървавиха протеста, полицаи удряли момиче, две момчета са с разбити глави

Двама младежи с с окървавени глави чакат линейка след като жандармерията се намеси и пусна палките в употреба на протеста в Пловдив.

"Какво чакате, скачайте и почвайте всички наред да ги отблъснете", нареди офицер на жандармерията. В този момент те се втурнаха.

Тече обилно кръв от главите на двамата ранени.

"Помня кой ме удари, ще го намеря и ще се разправяме", каза един от ранените. Едно от момчетата е дало тениската си, за да бъде превързан приятелят му и раните му са били промити с кислородна вода.

24 часа: Фандъкова ще озеленява след Цветанов

Йорданка Фандъкова ще строи и озеленява в ГЕРБ след Цветан Цветанов. Това прогнозира с усмивка един от лидерите на партията.

Столичният кмет най-вероятно ще стане вторият човек след Бойко Борисов. Жената с един от най-високите рейтинги на доверие в държавата ще трябва деликатно, с усмивка да подреди поразбитата армия на ГЕРБ.

 

Труд: 100 000 столичани губят отстъпка за данък "кола"?

Собствениците на най-малко 100 000 автомобила в София може да останат без екоостъпка за данък "кола", макар че возилата им отговарят на всички условия за това. Причината - очакванията на столичната управа са в града да има поне толкова моторни превозни средства до 100 конски сили, които са произведени след 2000 г., но нито в общината, нито в КАТ

Труд: Дамбовеца съди държавата за 85 милиона евро

Соченият за член на престъпната банда "Октопод" Пламен Стоянов-Дамбовеца иска компенсация от 85 млн. евро за вредите, които държавата е нанесла с ареста и обвиненията му и 4 години по-късно продължава да причинява на бизнеса му. Това обяви самият той пред Нова телевизия.

Стандарт: Бой и арести за джамия

Кръв и дъжд от павета се ляха в Пловдив заради Куршум джамия. Гневът на близо три хиляди ултраси и граждани отприщи поредното заседание на Апелативния съд за връщането на вакъфския имот в Карлово. 120 се озоваха в ареста след погрома, петима бяха изправени на съд, трима търсиха лекар заради пукнати глави, а общинар от "Атака" яде бой в калабалъка. Побеснелите ултраси атакуваха Джумая джамия в центъра на Пловдив с камъни и самоделни бомби и изпотрошиха стъклата на сладкарницата от северната страна на храма. Разгневените протестиращи после щурмуваха консулството на Турция и бяха на косъм да пробият полицейския кордон около мисията. "Спомнихме си Баня Башъ, не може агитки да диктуват на съда", скочиха от Главното мюфтийство.

Стандарт: Агитация на турски скара БСП и ДПС

Агитация на турски скара БСП и ДПС. Третият ден от приемането на новия Изборен кодекс премина с драматични заседания на парламентарните групи на двете партии, остри реплики в пленарна зала и взаимни обвинения за излишна истерия. Напрежението ескалира, след като депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов вдигна страстите с изказването си от трибуната, че ще следва пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу и Нури Адалъ.

И още: "Искам да живея свободен и съм готов да заплатя за свободата си. Мечтата ми беше да живея в свободна и демократична България и един ден ще го постигна". От "Атака" и ГЕРБ скочиха като попарени от местата си и обявиха, че е абсурдно народен представител от българския парламент да дава за пример външен министър на чужда държава, имайки предвид Ахмет Давутооглу (Турция).

Хората на Волен Сидеров заклеймиха Хафъзов и заявиха, че външният министър на Реджеб Ердоган бил проводник на неоосманизма

Монитор: 100 000 на опашка за евтин данък за кола

Собствениците на поне 100 000 коли в София ще се редят на опашка за евросертификат на двигателите си, за да получат отстъпка от данъка за автомобилите си. Освен това шофьорите ще плащат и 30 лева такса на производителите, за да им издадат нужния документ за по-нисък налог. Това не важи за собствениците, в чийто голям талон на колата е описан евростандартът.

Сега: Столичната община не успя да договори безплатни екосправки за колите

Производителите на автомобили и техните представители у нас не са отстъпили пред искането на зам.- кмета по финансите на София Дончо Барбалов да издават безплатно справката с евростандарта на двигателя, която определя отстъпката от годишния данък за колата. На среща вчера от сдружението на вносителите на автомобили са заявили, че всяка фирма ще решава сама срещу каква сума да се издава удостоверението.

Дума: Скандал в НС за езика на предизборната агитация

Скандал заради решението на депутатите предизборната агитация да се води на български език избухна в парламента вчера. Резултатът от гласуването предизвика острата реакция на лидера на ДПС Лютви Местан, който обяви, че НС не зачита правата на българското малцинство. Бурна реакция предизвика изказването на Хюсеин Хафъзов, който заяви, че е готов да лежи в затвора, но да агитира на турски език. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров съзря в думите му пръста на неоосманизма и призова прокуратурата да се заеме с Хафъзов. От БСП се разграничиха от крайните квалификации на ДПС. Те прекрачват дискусията и засягат въпроси на националната сигурност и разединяват депутатите, категоричен бе Янаки Стоилов.

Капитал: Сцепление на властите

"Доган пръв осъзна, че ако има медийна империя и контрол върху съдебната власт, може да управлява" - с тези думи, излъчващи страхопочитание, съвсем наскоро в интервю пред mediapool бившият премиер Бойко Борисов се опита да обясни модела на най-успешния (за него) политик в България - този на Ахмед Доган. В същото интервю, въпреки че беше провокиран на няколко пъти, Борисов избягваше да коментира Делян Пеевски, за когото каза единствено, че е депутат от ДПС.

Няколко дни по-късно бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов се опита да обясни битието си на обвиняем и подсъдим по няколко дела с факта, че депутатът от ДПС и медиен магнат (който официално не притежава медии) Делян Пеевски контролира съдебната система и Висшия съдебен съвет (ВСС) чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Думите на заместника на Бойко Борисов в ГЕРБ сложиха началото на задочен спор между него и Делян Пеевски. Благодарение на внезапните откровения на неслучилия се шеф на ДАНС и следовател от запаса обществото успя да получи факти, които потвърждават механизмите, по които се реализира властта в България. От тях разбрахме как се кадрува в съдебната система и как се използват медиите за опъване на чадър. Или с две думи - как се управлява по модела на Доган.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини