Борисов: Дистанцирал съм се от Цветанов, но да остане зам.-председател

„Дистанцирал съм се от Цветанов. Но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство", казва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред в. "Преса".
„Изчакайте да видите какъв състав на Изпълнителната комисия съм приготвил и тогава ще говорим", допълва Борисов.
Запитан за оставката на Владислав Горанов, Борисов отговаря, че той му бил като дете. "Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2 хил. лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността", разказа още Борисов.
По думите му, когато Горанов му съобщил решението си преди два дни, обмисляли дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ. "И вчера даже два пъти ми пусна есемес: "Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?". Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие", допълва Борисов.
Запитан за това дали е вярна информацията, че Горанов е бил разработван от Цветанов, Борисов отговаря, че това са измишльотини.
"Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омраза", завършва Борисов.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини