Парламентът отказа да разследва граничната ограда

Опозицията започна ударно новата работна седмица за парламента. Бившите управляващи настояха още в първите минути на днешния работен ден създаване на временна анкетна комисия за процедурите по изграждането на оградата на българо-турската ни граница, която трябва да спре бежанския поток в страната ни.

Депутът от ГЕРБ Александър Ненков поиска от парламентарната трибуна да стане ясно на обществото как са избрани фирмите за доставка на материали за съоръжението и кой стои зад тези фирми.
„Собственикът на една от фирмите е председател на регионалната структура на БСП в Казанлък", припомни Ненков. Той изтъкна, че все още не е ясно как толкова се е оскъпила самата ограда, която по предварителни данни трябваше да струва около 5 млн. лева, а днес сметката е нараснала до около 9 млн. лева.

Народният избраник от БСП Борис Цветков се обяви твърдо против създаването на подобна комисия, тъй като по случая са били направени няколко проверки.
„Това е най-проверяваната дейност в държавата", подчерта социалистът.
По думите му БСП са на мнение, че прокуратурата е в правото си да реши дали ще извърши и своя четвърта проверка.
„Никой не поставя под съмнение изграждането на такава ограда и възможността това да се случи в кратък срок", изтъкна още Цветков. Той посъветва колегите си от опозицията да разгледат случая с техния общински съветник Орлин Алексиев, както и изразходваните по време на управлението на ГЕРБ средства.

В крайна сметка мнозинството от депутатите не подкрепиха създаването на анкетна комисия за изграждането на предпазната ограда. Дори и след прегласуване народните представители не стигнаха до решение за нейното създаване.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини