Скандал! Пуснаха само турски журналисти в Джумая джамия! Българските чакаха пред вратата

Българските журналисти не бяха допуснати в българската Джумая джамия, за разлика от колегите им от Турция. Това се случва за втори път днес, след като същата бе ситуацията и в Турското консулство.

След като външният министър на южните ни съседи влезе в джамията, гардовете му застанаха на входа и заявиха, че няма да пускат представители на медиите. Точно в този момент обаче три екипа на турски телевизии влязоха в мюсюлманския храм. След дълга полемика от офиса на външния министър обясниха, че екипите на трите най-големи турски телевизии влизали да се молят и нямало да снимат.

От българското мюфтийство влязоха в ролята на преводачи в разговорите между турските гардове и местните журналисти. Запитани дали само отбран кръг хора влизат в джамията за днешната молитва – имамът Хайри Мурад обясни, че всеки мюсюлманин може да влезе вътре. Репортер на SNews.bg обаче видя как от районното мюфтийство изгониха няколко роми, които също искаха да влязат в джамията.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи по-късно ще разговаря с Ахмет Давутоглу и вероятно ще обсъдят въпроса с погромите над Джумая джамия.

Източник: http://www.snews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини