Ген. Тодор Бояджиев: Етническите провокатори са в парламента

Огромната опасност за националната сигурност на България в момента е небивалото разединение на българската нация. Това каза за Фокус ген. Тодор Бояджиев, бивш заместник-началник на българското разузнаване и първи главен секретар на МВР.

„Ние сме се изправили един срещу друг, а това мултиплицира всяка една от останалите конкретни заплахи за българската национална сигурност. Така че това е огромната заплаха и докато не го почувстваме всички и докато депутатите не влизат с наведена глава и не четат какво пише на фасадата на Народното събрание „Съединението прави силата”, една мъдрост, която преди век са сложили нашите предшественици на фасадата на българския парламент. Днес никой не я чете, никой не я зачита. Напротив, днес са сложили виртуално надписа : „Разединението ни осигурява властта” и затова нацията ни е в това състояние”, каза още ген. Тодор Бояджиев.

На въпрос дали профилите на българските политици в интернет създават предпоставка за заплаха на националната сигурност, той отговори: „Връщам ви отново към Сноудън, сътрудникът на Националната агенция по сигурност на САЩ, който разкри именно това, как се използва интернет средата за трупане на информация на данни, която се използва в разузнавателен план. Разбира се това го има и ще продължава да го има. Ако скандалът избухна заради това, че излезе информация, че се слуша Ангела Меркел, то нима мислите, че те не слушат и Орешарски, и Бойко Борисов? Тук трябва вече да се правят изводите какво е възможно на база на новата техника и там, където тя застрашава национален интерес и национална сигурност, да се търсят средства и технически, и други, за да се противодейства”, каза още ген. Тодор Бояджиев.

Етническите провокатори са в парламента, заяви ген. Тодор Бояджиев. ”Етническо напрежение, ако пътувате в страната, реално няма, но, когато то се генерира на върха, когато в парламента се говори за етническо противопоставяне, то се трансформира надолу, то продължава надолу”, допълни още ген. Тодор Бояджиев.

„Българският народ е абсолютно толерантен. Още Левски – Апостолът на свободата, знаете какво е казал: „И турци, и българи и арменци, всички, които живеем в България, са граждани на България и ще бъдат третирани еднакво. Законът е над всички”. Така че тази толерантност в нашето общество и днес съществува, но политиците я разиграват като политическа карта, за да втвърдяват електоратите, а всичко това води неминуемо вече до прехвърляне на напрежението на по-ниски нива, затова трябва да спре. Ако има Национален консултативен съвет по тези въпроси, това е истината – политиците да спрат да развяват и да насаждат етническа омраза”, каза още ген. Тодор Бояджиев.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини