Започна записването за участие в Персенк Ултра`2014

Открита е регистрацията за участие в ултрамаратон Персенк Ултра`2014 г. Тя отново става в сайта на състезанието www.persenk-ultra.com.

Стартът ще бъде в полунощ на 22-и срещу 23-и август. Програмата тази година е по-разширена. Освен основното събитие Персенк Ултра, което вече ще е с трасе 130 км, ще има още две събития. Първото от тях е посветено на 80-годишнината от преименуването на Станимака в Асеновград и е част от честванията по този повод. В чест на юбилея разстоянието му ще е 80 км и ще се казва Орехово Ултра. Другото спортно събитие, което ще допълни програмата на тридневния ултрамаратон, е Крос Асеновград. Това ще бъде полумаратон от 20 км и е едно чудесно и достъпно въведение в планинското бягане за онези, които сега откриват този спорт.

Председателят на Сдружение "Български Ултрамаратони" Николай Марангозов издаде, че маршрутът на основното състезание е обогатен, за да бъде още по-екстремен и атрактивен за участниците.

До няколко дни ще бъде пусната и регистрацията за доборовлци по организацията на ултрамаратона и всеки желаещ ще може да подаде своята заявка и да стане част от най-вълнуващото планинско спортно събитие в България.

Логото на тазгодишния ултрамаратон
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини