Самолет с 239 души падна край Виетнам

Малайзийската авиокомпания Malaysia Airlines. е загубила контакт със свой самолет с 239 души на борда, предаде AFP, като се позова на изявление на въздушния превозвач.

Компанията собственик на самолета, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, съобщи на своя сайт, че сред 227-те пътници в самолета има граждани на общо 13 държави. Сред тях е един руснак, както и граждани на САЩ, Италия, Франция и Украйна, посочва ИТАР-ТАСС.

Самолетът, „Боинг 777-200", излетял от столицата на Малайзия малко след полунощ в събота местно време (18:00 часа българско време в петък). Предвидено било той да кацне в китайската столица в 6.30 ч. местно време днес (0.30 ч. българско време). Връзката със самолета обаче била загубена в 2.40 ч. (20.40 ч. българско време в петък).

Самолетът е паднал в морето на разстояние от 153 мили от бреговете на виетнамския остров Тхо Чу, съобщи официална виетнамска медия, позовавайки се на офицер от военноморския флот на страната, предаде Reuters. „В момента в района няма кораби на виетнамския флот, така че трябва да помолим плавателните съдове на остров Фу Куок да бъдат подготвени за спасителна мисия", каза адмирал Нго Ван Пфат.

 

Източник: cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини