Мистериозната дама, която стана най-младият милиардер в света

Потайна 24-годишна жена от Хонконг наскоро бе обявена от списание Forbes  за най-младата дама милиардер в света. Така тя „отне” титлата на досегашния неин носител – 29-годишния съосновател на Facebook Дъстин Московиц.

Младата жена е толкова мистериозна, че дори издание като Forbes не е успяло да се сдобие с нейна снимка. От сайта Business Insider обаче са успели да разберат името й – Перена Кий.

За разлика от Московиц, състоянието на Кий не е спечелено, а наследено. Тя е дъщеря на собственика на успешната компания за недвижими имоти Logan Property Holdings, която оперира в централните части на Китай.

Богатството на Перена се изчислява на 1,3 млрд. долара, като тя притежава 85% от фирмата на баща си. Почти нищо друго обаче не се знае за нея, тъй като тя явно предпочита да стои извън светлините на прожекторите. Все пак няколко различни източника информират, че младата богаташка е завършила икономическа специалност в University of London, а след това е продължила образованието си в Сингапур. Смята се, че в момента тя заема важен пост в бащината си компания.

Перена Кий е една от 42 дами милиардери, които тази година за пръв път влязоха в списъка на Forbes.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини