Фалшиви линкове във Facebook: "Изчезналият полет MH370 намерен в морето - 50 души спасени живи"

"Missing Malaysia Airlines Flight MH370 Found in Bermuda Triangle" - хакери пуснаха фалшивата история във Facebook

MalwareBytes blog/Christopher Boyd

Не кликайте върху линкове за шокиращо видео на полет MH370 на малайзийските авиолинии. Според множество рапорти, линковете с такова обещание относно изчезналия Полет MH370 са измама.

Видеоклипове със заглавия като "Изчезналият полет MH370 намерен в морето - 50 души спасени живи" са се разпространили чрез сайтове за социални медии, включително Facebook и Twitter, съобщи Wired UK. Анализаторът в Malwarebytes Крис Бойд казва пред Wired, че линкът се разпространява чрез Twitter и първоначално се е появил на Facebook .

Блогът Hoax-Slayer.com предупреди за фалшиви новинарски линкове в които се рвърди, че в малайзийският самолет е бил открит в Бермудския триъгълник. Според блогъра Брет М. Кристенсен, снимките, използвани за привличане към видеото са от април 2013, от самолетна катастрофа на Lion Air близо до Бали.

Facebook потребителите, които кликат на линковете за шокиращи клипове обикновено откриват, че трябва да попълнят анкета, преди да продължат. Кристенсен казва, че линковете са проектирани да изглеждат като проучване на Facebook, и искат разрешение, за да получат достъп до вашия профил.

Ако дадете разрешение, достъпът до вашия профил може да даде на хакерите лична информация, като телефонни номера и имейл адреси.

Говорител на Facebook заяви за CBS News, че компанията е премахнала линковете. Фишингът и спамът са нарушение на стандартите на Общността в социалната мрежа .

Тази история първоначално се появи като "Полет MH370 на Малайзиийските авиолинии намерен в Бермудския триъгълник? Никакъв шанс" на CBSNews.com .

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини