Съдът отстрани от длъжност кмета на Тетевен и заместника му

Милен Милев, кмет на Тетевен. Сн.: Община Тетевен

Окръжният съд в Ловеч отстрани от длъжност кмета на Тетевен Милен Милев. Вчера от длъжност е бил отстранен и заместникът му Детелин Пърлев. 

Милев и Пърлев бяха задържани заедно с другите двама зам.-кметове на Община Тетевен Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов на 17 март при операция на ДАНС. Последните двама обаче бяха освободени след 24 часа в ареста.
По-късно днес съдът ще заседава и по исканата от прокуратурата постоянна мярка "задържане под стража" на Милен Милев и Детелин Пърлев, тъй като изтичат 72 часа от задържането им, съобщи БТА.

Окръжната прокуратура в Ловеч е повдигнала срещу Милен Милев и Детелин Пърлев две обвинения в престъпление по служба. Те са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 - август 2013 г.

Пред журналисти кметът на Тетевен заяви, че не е очаквал това да се случи. По думите му обвинението е, че е прекратил договора на фирмата, карала храни за детските градини, тъй като влезли в сила нови изисквания за храните на децата. До момента на провеждане на нова процедура друга фирма е доставяла храните, без да е имало договор и възлагане.

"Как да се хранят децата от разваляне на стария договор до сключване на новия", пита Милен Милев.
Той не отрече, че втората фирма е имала връзка с близък на жената, с която е живеел на семейни начала.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини