Митрополит Николай носи Благодатния огън

2013 г., Митрополит Николай носи "жив огън" от Гроба Господен.

Снимка: Пловдивска митрополия

Пловдивският владика ще донесе Благодатния огън от Йерусалим за Възкресение Христово. "За участие в Последованието на слизането на Благодатния огън на Велика събота в Йерусалим определя Пловдивския митрополит Николай, който да донесе и частица от Огъня за благославяне и освещаване на православните християни в България", гласи решението на Светия Синод, взето на заседание през февруари.

Митрополитът ще пристигне на Гроба Господен сутринта на 19 април, Велика събота. Чудото със слизането на Благодатния огън се случва около 12 ч. същия ден.

Според информацията, владиката ще пътува с частен самолет, осигурен от спонсори, както беше и миналата година. Мирските лица в делегацията ще определи самият той. Очаква се на заседание на Синода в понеделник да се реши кои министри и депутати да бъдат поканени да отпътуват с църковната делегация.

У нас самолетът ще кацне на летище Крумово, откъдето всички представители на БПЦ ще запалят свещи и кандила, за да го разпространят по всички епархии и храмове преди началото на великденското богослужение.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини