Френски сателит откри отломки. Хората, които изчезнаха с полет MH 370

Френски спътници са забелязали отломки в зоната на южния коридор, където продължава търсенето на безследно изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии, съобщи Тelegraph. Не се съобщава размера на обектите, нито какви са те.

Австралийските служби съобщиха, че са видяни дървени скари и ремък или колан, плаващи в океана. От самолета, който прелетял над тях, обаче не са успели да ги снимат (видео по-долу)

Последното телефонно обаждане на пилота е било до неизвестна жена, която ползвала наскоро купена предплатена SIM карта.

Разследва се финансовото състояние на пилота и помощник-пилота. Съпругата на капитанa е била интервюирана.

Американските служби работят по три възможни версии за случилото се:
-Самоубийство на пилота или друго човешко деяние;
-Пожар или катастрофална механична повреда;
-Тероризъм.

На борда на изчезналия полет MH 370 имаше 239 души - 227 пътници, от които 2 деца, и 12 членове на екипажа.

Пасажерите са от 14 националности, 152 са китайци. Сред изчезналите има трима американци, включително две деца. Филип Ууд, служител на IBM на 5 г. пътувал от Тексас, където бил на посещение в семейство.

Двадесет от пътниците в самолета са тексаската компания Freescale Semiconductor. Друг пътник е работил като инженер за компанията Flexsys, Пенсилвания.

Пилотът Захари Ахмад Шах на 53 години е ветеран с над 18 000 летателни часа. Той работи за малайзийските авиолинии от 1981 г.

Много от семействата на пътниците се събраха в хотел в Пекин. Те публично се оплакаха от липсата на напредък в намирането на самолета и обвиниха правителството на Малайзия за липсата на информация за разследването. В хотела пристигнаха и много адвокати, които искат да представляват близките в съдебни дела срещу различните страни, имащи отношение към изчезването на самолета, включително и американската компания Боинг, пише ABCnews.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини