Асеновградчанка оцеля по чудо след два изстрела в слепоочията

Възрастна жена от Асеновград извади невероятен късмет и оцеля като по чудо, след като стреля два поредни пъти в двете си слепоочия с газов пистолет. Черешка Добрева, която е пълен инвалид с придружител, не искала да тежи на съпруга си Васил. От години той неотлъчно бди над нея, а заради болестта й е поел грижите за цялото домакинство. 

В средата на миналата седмица издебнала да остане сама у дома и грабнала пистолета. В това време мъжът й бил до село Избегли, за да подреже лозето. Възрастната жена насочила оръжието първо към дясното слепоочие и натиснала спусъка. Заболяло я много, имало и доста кръв, но тя била твърдо решена да свърши със себе си. Тъй като останала жива, преместила пистолета в другата ръка, насочила дулото отново към слепоочието си и стреляла втори път. Отново оцеляла. Била открита час и половина по-късно от своя спътник в живота, който веднага се обадил на Бърза помощ. 
Лекуващите я доктори са категорични, че пациентката ще оздравее напълно и че е извадила невероятен късмет. Няколко милиметра по-надолу към меката част на слепоочията и още първият изстрел е щял да бъде фатален. Газовата струя не успяла да пробие черепа й нито от лявата страна на главата, нито от дясната.
"Намерих я час и половина по-късно, като кръвта й вече беше съсирена. Много се изплаших, но вече знаем, че всичко е наред и тя ще оцелее", казва съпругът Васил, цитиран от "Монитор". 
Първоначалните подозрения на полицията паднали дори върху него. Разследващите му взели натривки от ръцете, защото такава била процедурата, му обяснили полицаите.
Двамата са семейство от далечната 1968 година, а този април ще празнуват 46 години съвместен живот. Имат двама синове, които отдавна живеят и работят в Украйна. Момчетата им там имали ресторант и въпреки протестите от последните месеци не искат да се връщат в България.
Източник: в.Монитор

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини