В Конуш започна изграждане на канализация

В асеновградското село днес бе направена първата копка на изграждането на канализация.

Сред присъстващите бяха народният представител Маргарита Стоилова, председателят на ОбС Светозар Шуманов, кметът на Асеновград Емил Караиванов, неговите трима заместници, кметът на Конуш, началникът на асеновградското поделение полк. Димитър Илиев, представители на фирмата изпълнител.

Новото съоръжение бе осветено от архиерейски наместник свещеноиконом Йордан Георгиев.

Проектът "Изграждане и канализация с. Конуш" е финансиран от държавния бюджет по Програма "Разстеж и развитие на регионите". Общата му стойност е близо 850 000 лв. Той ще се реализира на два етапа като с днешната първа копка се даде началото на първия, който е за 424 839 лв. и с дължина на трасето 900 метра главен водопровод и разклонения към жилищните сгради.

Срокът за изпълнение е 18 месеца, но от фирмата-изпълнител ("Запрянови 03" ООД) заявиха, че ще се постараят да приключат за по-малко време.

Родопчанките, както сами се представиха, Снежина, Софка и Елка бяха сред най-доволните от факта, че в Конуш скоро ще има канализация. "И ние, бабите, вече да живеем по-добре, че без канализация направо си е страшно", нареждаха те, докато усмихнати позираха пред камери и фотоапарати.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини