Трудова борса среща работодатели и безработни в Асеновград

Бюрото по труда организира трудова борса с участието на работодатели и безработни. Така едните ще имат възможност да представят дейността си и да обявят свободни работни места, другите - да се информират на място, а и двете страни - да се срещнат и разговарят очи в очи.

Целта е да се подпомогне трудовата реализация на търсещите работа, да се популяризират услугите на Агенцията по заетостта и едновременно с това да се улесни информирането и подбора на кандидатите.

Борсата ще се проведе в края на месеца в Градската библиотека "Паисий Хилендарски". Работодателите, които ще вземат участие, ще трябва да потвърдят това най-късно до следващия четвъртък, 17 април.

В проведените през март седем трудови борси в страната участие взеха общо 142-ма работодатели. Обявените от тях свободни места бяха 2719, най-вече за предстоящия летен сезон.

До края на годината общо трудовите борси, проведени в страната, ще станат 128. От тях 80 са т.нар. общи борси, 37 ще са за младежи, 7 за лицата в неравностойно положение на пазара на труда (продължително безработни и хора над 50 г.), а 4 ще са насочени към ромската общност.

Борсата в Асеновград ще е обща.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини