Треньорът Нури Мехмед: Искам извинение от футболните чиновници

По повод публикацията в местен сайт от 12 април 2014 година: „Куриоз! Отбор загуби служебно заради разсеян треньор - мислил, че мачът ще се играе у дома и футболистите не тръгнали на път” старши треньорът на ФК „Искра” Нури Мехмед изразява разочарованието си от невярната, пристрастна и изкривенаинформация. Във въпросния материал пише, че по едно и също време ( 11 април, 14.00 часа) на два стадиона – в Черноочене и Кърджали, футболисти загрявали за дербито в областната група между отборите на „Искра” и „Арда 1” и напразно чакали противниците. Оказало, че треньорът на юношеския тим „Искра" от село Черноочене Нури Мехмед си мислел, че отборът му е домакин и не организирал пътуването до областния град.

Според наставника на ФК „Искра” Нури Мехмед информацията в материала не отговаря на истината.

„В началото на сезона поради ремонта на стадиона в Черноочене имахме уговорка с ОС на БФС в Кърджали да гостуваме във всички срещи от есенния полусезон, а през пролетния да играем като домакини. До предпоследната среща от първенството всички мачове се проведоха според уговорката. В Черноочене дойдоха отборите на Момчилград, Джебел, Арда 24, „Перперикон” от Перперек. На 11 април ние очаквахме гостуващият тим на „Арда 1” да пристигне в Черноочене, за да изиграем двубоя, който бе с начален час 14.00. Половин час преди началото на срещата потърсих президента на ФК ‘Арда 1” Рамадан Яшаров. Той ми отговори, че ни чакат на стадион „Дружба” в Кърджали със съдии, лекар и делегат. Оказа се, че те са променили мястото на мача без моето съгласие и без да ме уведомят. Никъде в света един отбор не гостува в един сезон два пъти. Всеки знае, че ако си бил гост в първата среща, редно е във втората да си домакин. Навярно това правило не важи за ОС на БФС в Кърджали”, заяви Нури Мехмед. Той уточни, че на следващия ден (12 април) е разбрал, че президентът на ФК „Арда 1” Рамадан Яшаров съвместно със съдийската колегия от ОС на БФС са променили мястото на мача и не сметнали за необходимо да го уведомят поне един ден преди това.

„Най-жалкото е, че делегатът на срещата Стойчо Колев от Кърджали е дал интервю и видео материал във въпросната статия, в който посочва, че съм бил уведомен за промяната на мача. Това е чиста клевета”, заяви Нури Мехмед. Той подчерта, че ако продължават същите игри в първенството и ръководството на ОС на БФС в Кърджали не се извини официално на ръководството на ФК „Искра” възнамерява да спре участието на мъжкия и детския тим от участие в Областното първенство още тази седмица.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини