Пет съвета за по-добър грим

Дамите, които всеки ден се гримират, най-вероятно са усвоили до съвършенство техниките за нанасяне. Понякога даже са постигнали съвършенството. Рутинните умения често помагат да се покрият последствията от недоспиването например.

Няколко съвета, които все пак ще подобрят уменията ви и ще спестят поне 10 секунди от сутрешния грим ритуал. Със сигурност ще забележите разликата.

1. Вместо да се фокусирате върху оформянето на веждите, използвайте хайлайтер в зоната под и над тях. По този начин бързо и лесно може да добавите светлина във всяка част на лицето си. В зоната под веждите това би направило веждите да изглеждат по-високи.

2. Вместо да нанасяте гланц за устни за обем, нанесете малко матиран бял цвят в центъра на долната устна, преди да нанесете цвета на устните. Гланцът може да даде кратковременно решение, докато малкото бяло петно в центъра на устните е разковничето за дълготраен ефект.

3. Вместо черен молив за очи, използвайте тъмносин – той ще направи очите ви по-живи. В общи линии хладните цветове правят бялото на окото по-ярко и сияйно и така дават енергия на погледа.

4. Вместо втори слой спирала, нанесете прозрачна пудра върху миглите. Това добавя плътност и обем. Когато затворите клепача, може дори да разрешете миглите си и да добавите втори фин слой пудра.

5. Вместо коректор под очите, използвайте хайлайтер и фон дьо тен. Да използвате „тежък“ коректор под очите понякога може да има обратен ефект. Може да използвате хайлайтер, който да нанасяте във формата V, а отгоре да покривате с фон дьо тен. Хайлайтерът ще даде на скулите повече обем и ще покрие тъмните петна по лицето.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини