Съветниците от БСП и ДПС наказаха независимия Стефан Ангелов

Стефан Ангелов зае място при независимите съветници

Съветниците от БСП и ДПС наказаха независимия си колега Стефан Ангелов. Те гласуваха изключването му от постоянните комисии по законност и обществен ред, транспорт и комуникации и екология и европроекти. Това стана по искане на председателя на групата съветници на социалистите Милан Миланов. Той се обоснова с чл.37 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, според който при изключване на общински съветник от групата ,той се освобождава и от комисиите. Миланов припомни, че БСП е изключила от групата си съветници Ангелов за това ,че работи за политическа сила, опонент на социалистите.

По правилник всеки член на група има право да участва в работата на три комисии. Поради това,че социалистите са изпълнили квотата ,за една от комисиите бе предложен от тяхно име съветникът от ЕНП д-р Бирджан Мехмед.

Срещу предложението на Миланов се обяви председателят на групата съветници на ГЕРБ Илия Илиев. Той заяви,че социалистите ограничават правата на общински съветник,което е противозаконно и несправедливо. Нзависимия съветник д-р Марин Мухтаров посочи, че чл.37 от ЗМСМА е отменен от Конституционния съд. Стефан Ангелов го допълни, че това е станоало с решение №4 на висшите магистрати.

Председателят на местния парламент Раиф Мустафа отбеляза, че групата съветници на БСП имат право да посочат нови кандидатури. Ще подкрепим колегите от БСП, каза председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса.

Двете групи на БСП и ДПС глрасуваха единодушно срещу Ангелов. Подкрепиха го ГЕРБ и независимите.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини