Холандският посланик се запозна с проектите в община Кърджали

Посланикът на Холандия у нас Н.Пр.  Том ван Оорсхот  се срещна днес с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.Тема на разговора бяха проектите, които общината  реализира в  различни сфери.Като успешен проект в социалната сфера кметът посочи Дневен център”Надежда” за деца и възрастни с увреждания. Приключва проекта за социализация на Перперикон по ОПРР.Ще продължи търсенето на финансиране от други фондове за окончателно приключване на обекта и привличане на туристи като желанието на общината е древния град на траките да е сред трите най-посещавани културно-исторически обекти в страната.Кметът представи в резюме  проектите, реализиращи се на територията на общината в момента.

Той сподели, че в Кърджали има интерес към оранжерийното производство на земеделска продукция и общината може да осигури земя, ако холандски инвеститори имат желание да реализират подобни проекти в нашия град.

Посланикът каза, че се готви междуправителствена програма между България и Холандия в тази сфера и изрази готовност да посредничи при търсенето  и привличането на  холандски фирми, които  биха проявили интерес да развиват дейност в Родопите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини