Бизнесмени от шест държави обсъждат инвестиции в Кърджалийско

Фахри Идриз откри форума

Бизнесмени от шест държави обсъждат инвестиции  и възможности за търговия в Кърджалийска област. Тава става на международен бизнесфорум, организиран от председателя на местната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и председател на Асоциацията по туризъм „Перперикон” Фахри Идриз в хотелски комплекс „Меаца” в Кърджали. На поканата на Фахри Идриз се отзоваха тридесет бизнесмени от България,Турция,Гърция,Кипър,Румъния и Германия. Присъстват областният управител Бисер Николов и търговското аташе на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничери. При запознанството си двамата обсъдиха възможности за сътрудничество и привличане на турски инвестиции в Кърджалийска област.

   Форумът в Кърджали е в отговор на бизнессреща в Анкара, на която присъстваха 45 бизнесмени от 23 страни. На нея Фахри Идриз отправи покана към предприемачи да посетят Кърджали.

  Преди два месеца посяхме дърво на приятелство. То разпростря короната си от Анкара до Кърджали. Дълбоко се надявам това наше приятелство да започне да дава плодове, каза в приветствието си при откриването на форума Фахри Идриз.

  Г-н Идриз полага началото на сериозна инициатива и ние очакваме резултати, отбеляза областния управител Бисер Николов. Според него присъствието на бизнесмени от няколко държави е знаково за областта. Това означава, че тук има бизнес-климат с положително изражение,подчерта губернаторът.

Търговското аташе Баръш Йеничери заяви,че от година и половина е в Пловдив. Задачата му е да подпомага както инвестициите на турски бизнесмени в региона,така и на български в република Турция. Търсят се и се създават контакти между конкретни партньори. Отварянето на Маказа създава възможност и за развитие на бизнес и към Гърция. Баръш Йеничери посочи, че в региона,който се обслужва от консулството има 100 турски фирми с 10 000 работници. Вложените от тях инвестиции са за над 2 млрд долара. Това не ни задоволява.Може да повишим стокообмена ,подчерта дипломатът.

Георги Кулов

Домакинът приветства областния управител
Губернаторът и търговското аташе обсъждат възможности за сътрудничество
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини