Най-активни в евровота в Черноочене,най-слабо гласуват в Кърджали

37.20% е избирателната активност в Кърджалийско към 17.00 часа, съобщи председателят на РИК Даниела Петрова. Тя уточни, че 53 659 избиратели са отишли до този час до урните. Традиционно най-висок е вотът в община Черноочене, където са излезли до гласуват 50.94 % от избирателите.

 Най-малък процент гласували са в община Кърджали-31.15%. В община Ардино са дали своя вот 42.08% от имащите право на вот, а в Джебел 48.26%. В Кирково процентите са 36.72 срещу 42.88% в Крумовград. В Момчилград упражнили своя глас 38.66% от жителите на общината.

Секцията с най-висока изборна активност в община Кърджали е 20-та в СОУ „Отец Паисий”. Там от списък с 714 избиратели са гласували 297 души, което е 41%, посочи Петрова.

     Общо 6 са постъпилите жалби в РИК-Кърджали, като 5 от тях са били подадени от депутатката Цвета Караянчева. Четири от тях били за нерегламентирана агитация, докато петата касаела случай с избирател, включен в списъка на подвижните СИК без да е подал заявление. Другата регистрирана жалба е от АБВ. „до момента няма уважени жалби, тъй като при извършена проверка от РИК не са констатирани нарушения”, каза Даниела Петрова.  

 Арда нюз

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини